Bahan A : (untuk inti)
- 300 gm daging kisar
- 5 batang sosej
- 10 biji cendawan butang-dipotong kecil
- 1 biji capsium merah-dipotong dadu
- 1 labu bawang besar-dipotong dadu
- 1 sudu makan serbuk lada hitam
- 1 sudu makan serbuk oregano
- 2 sudu makan minyak masak
- sedikit garam
Bahan B (untuk buat doh pai)
- 1 cwn susu segar
- 5 biji telur ayam
- 125 gm keju cheddar (dihiris)
Cara-caranya:
- Panaskan minyak dan tumis bwg besar hingga layu..Masukan
- daging kisar dan kacau rata.Masak sehingga air kering.
- Masukkan sosej dan kacau.
- Masukkan serbuk lada hitam dan oregano...Kacau
- lagi...Masukkan tomato,capsium merah,cendawan dan sedikit
- garam. Kacau rata..
- Kemudian,masukkan susu segar dan telur dalam mangkuk
- tahan panas/loyang..Kacau rata.
- Masukkan bahan inti dan hirisan keju cheddar. Kacau rata.
- Susun udang dan bakar di dalam oven pada suhu 180 c selama
- 1jam.
- Sedia dihidangkan..