Bahan-bahan:
- 280 gram cendawan shitake segar - belah 4
- 1/2 batang lobak merah - potong / hiris nipis
- 20 biji kacang manis - potong serong
- 1 tin jagung biji - toskan airnya
- 2 ulas bawang putih - cincang
- 1 labu bawang besar Holland - cincang
- 1 sudu makan serbuk keju parmesan
- 50 gram parutan keju cheddar
- 1 sudu teh serbuk pati ayam
- 5 sudu makan minyak zaitun
Cara:
1. Panaskan minyak zaitun dan tumis bawang putih serta bawang besar hingga kekuningan.
2. Masukkan lobak merah dan cendawan shiitake. Masak sehingga layu.
3. Masukkan kacang manis dan jagung biji. Gaul sebati sehingga kacang manis berubah warna.
4. Taburkan serbuk keju parmesan, parutan keju cheddar dan juga serbuk pati ayam.
5. Gaul rata, dan padamkan api dapur.