Bahan-bahan:
- 700 gram daging kambing - potong ikut suka
- 1 batang lobak merah - belah 2 & potong 4 - celur
- 1 cawan hirisan brokoli - celur
- 3 ulas bawang putih - cincang
- 5 biji bawang merah - cincang
- 4 sudu makan yogurt asli
- 1 inci halia - hiris halus
- 1 sudu teh lada putih - tumbuk kasar
- 1 sudu teh lada hitam - tumbuk kasar
- 3 sudu makan sos lada hitam
- 2 sudu makan kicap manis
- 1 sudu makan sos tiram
- 1 sudu teh perencah MAGGI Cukup Rasa
- 2 cawan air
- minyak
Cara:
1. Panaskan sedikit minyak. Tumis bawang putih, bawang merah dan halia hingga harum.
2. Masukkan daging kambing dan gaul sebati. Tutup kuali dan biarkan sehingga air daging keluar.
3. Masukkan yogurt asli, sos tiram, sos lada hitam, kicap, lada hitam dan lada putih tumbuk.
4. Setelah digaul rata, tambahkan air dan tutup kuali sekali lagi. Masak dengan api sederhana panas, dan biarkan sehingga daging kambing empuk.
5. Buka penutup, dan lobak merah, brokoli serta perencah MAGGI Cukup Rasa.
6. Kacau sekali dua dan terus padamkan api dapur.