Bahan-bahan:
- karamel (gula hangus) gunakan
- 2 cawan gula pasir
- 2 cawan air panas
Bahan puding:
- 8 biji telur
- 2 tin susu cair
- 2 sudu besar essen vanilla
- 6 sudu besar horlicks
- 3 sudu tepung jagung
Bahan hiasan:
- 2 biji buah kiwi
- 15 biji buah anggur hitam
Cara:
1. Hanguskan gula pasir dan masukkan dalam loyang.
2. Pecahkan 8 biji telur dan pukul hingga kembang.
3. Masukkan 2 tin susu cair dan pukul lagi.
4. Masukkan 2 sudu besar essen vanilla dan pukul terus...
5. Masukkan 6 sudu besar horlicks dan jangan berhenti memukul....
6. Masukkan 3 sudu tepung jagung dan sambung memukul......
7. Tapis adunan tadi supaya tidak diganggu oleh ketulan2 tertentu yang tidak terpukul ......
8. Masukkan ke dalam loyang yang berisi gula hangus.
9. Kukus selama 20 minit.
10. Keluarkan dan tunggu sebentar sebelum terbalikkan ke dalam pinggan atau bekas puding.
11. Hiaslah ikut suka.
12. Simpan dalam peti sejuk.
13. Boleh makan bila-bila masa.