BAHAN-BAHAN:
- 5 ekor udang galah bersaiz sederhana
- 1 biji telur
- 1 biji bawang besar | dimayang
- 3 ulas bawang putih | dicincang halus
- 6 tangkai cili padi merah | dipotong kecil
- Sos tiram secukupnya
- Sos ikan secukupnya
- Sup ketam secukupnya
- Garam dan gula secukup rasa
- Minyak untuk menumis
CARA MEMASAK:
1. Panaskan minyak dan tumis bawang besar bersama bawang putih sehingga wangi.
2. Kemudian masukkan cili padi merah dan sup ketam. Kacau rata dan biarkan mendidih.
3. Setelah itu masukkan pula sos ikan dan sos tiram. Kacau sebati.
4. Seterusnya tuangkan telur yang dipukul sebati dan perasakan secukupnya.
5. Masukkan udang galah dan biarkan sehingga masak sempurna.
6. Akhir sekali, tutupkan api dan sedia dihidangkan bersama nasi putih dan telur dadar.