Bahan bahan :
– 200 gm cendawan butang (boleh juga guna yg dalam tin)
– 200 gm brokoli
– 1 sudu kecil serbuk lada hitam
– 1-3 sudu besar kicap manis
– 1/2 biji lada benggala
– 2 sudu besar sos tiram
– 1 biji bawang besar - dihiris
– Minyak utk menumis
– Sedikit air - jika ingin berkuah
– Garam secukup rasa
Cara penyediaan :
● Bersihkan brokoli dan celur.
● Potong lada benggala dan celur.
● Toskan cendawan butang.
● Panaskan kuali dan tumis hirisan bawang besar sehingga naik bau.
● Masukkan lada hitam,kicap manis dan sos tiram.
● Kacau rata.
● Masukkan sedikit air jika ingin berkuah.
● Masukkan garam secukup rasa.
● Setelah menggelegak sedikit,masukkan cendawan dan lada benggala diikuti brokoli.
● Kauk balikkan.
● Jangan terlalu lama hingga brokoli menjadi layu.
● Siap dihidangkan.