Bahan-bahan:
- 1 kg daging ayam - potong 10 keping
- 80 gram Serbuk Kari Alagappa's
- 4 biji ubi kentang - dipotong 1/4
- 2 biji terung - belah 2 & potong 3
- 2 cawan santan pekat
- 2 cawan air
- 4 biji tomato - cincang
- 5 camb minyak
- garam / gula / perasa pilihan
- 5 sudu makan yogurt
Campuran A: ditumbuk
- 5 biji bawang merah dan 2 biji bawang besar
- 2 ulas bawang putih
- 4cm halia
Campuran B:
- 1 kuntum bunga lawang
- 6 cm kulit kayu manis
- 4 biji bunga cengkih
- 3 biji buah pelaga - ditumbuk
- daun kari
Cara:
1. Panaskan minyak dalam kuali dan goreng Campuran B selama 1/2 minit.
2. Masukkan Campuran A dan goreng hingga berbau wangi. Kemudian masukkan daun kari tomato cincang.
3. Masukkan daging ayam dan gaul sebati. Tambah air dan biarkan masak selama 15 minit.
4. Selepas itu masukkan Serbuk Kari Alagappa's, dan kentang serta santan.
5. Masak dengan api sederhana sehingga daging dan kentang empuk. Masukkan terung.
6. Tambahkan yogurt, garam dan gula.
7. Padam api dapur dan sedia untuk dihidangkan.