Bahan-bahan:
- 250 gram isi ikan kembung
- 250 gram isi udang
- 2 batang serai - mayang
- 2cm halia
- 2 cm lengkuas
- 3 biji bawang putih
- 1 labu bawang besar
- 2 biji cili merah
- 1 biji telur
- 1 cawan pati santan
- garam / gula / perasa pilihan
- kulit wantan secukupnya
- minyak
Cara:
1. Kisar kesemua bahan di atas kecuali kulit wantan dan minyak.
2. Bubuh 1 sudu bahan otak-otak di atas kulit wantan dan lekatkan mengikut bentuk yang dikehendaki.
3. Panaskan minyak dan goreng tenggelam otak-otak watak menggunakan api sederhana panas sehingga masak.
4. Angkat dan toskan minyak.
5. Sedia untuk dihidang panas bersama sos pilihan tetapi tetap enak jika dimakan begitu sahaja.