Bahan-bahan:
- 1 biji peria - bersihkan, buang biji dan hiris nipis (jika ingin kurangkan rasa pahit peria, taburkan sedikit garam dan kemudian ramas hingga layu, kemudian cuci dengan air, toskan hingga kering)
- 3 ketul hati ayam - potong ikut saiz yang dikehendaki
- 2 biji cili merah - hiris
- 3 ulas bawang putih - hiris
- 4 ulas bawang merah - hiris
- 1 sudu makan serbuk Maggi Cukup Rasa
- minyak
Cara:
1. Panaskan minyak yang secukupnya untuk menumis.
2. Tumis bawang putih, bawang merah hingga wangi dan layu.
3. Masukkan hati ayam, dan gaul sebati dengan bawang tumis. Jika terlalu kering, tambah sedikit air.
4. Setelah hati ayam masak, masukkan cili merah.
5. Masukkan peria dan gaul rata.
6. Setelah peria berubah warna dan masak, perasakan dengan serbuk Maggi Cukup Rasa.
7. Gaul sebati dan tutup api dapur.