Bahan-bahan:
- 5 pasang kaki ayam (5X2=10) - bersihkan dan potong 2
- 10 biji kurma merah (red dates) - buang sedikit kedua-dua bahagian hujungnya
- 4 kuntum cendawan shiitake - rendam hingga kembang, dan belah 2
- 1 kuntum cendawan putih (white fungus) - rendam hingga kembang
- 2 biji kentang - belah 2
- 1 batang lobak merah - belah 2 dan potong 4
- 1 labu bawang besar - belah 4
- 1 sudu makan serbuk Maggi Cukup Rasa
- 1 liter air
Cara:
1. Masak air di dalam periuk. Masukkan kurma merah dan biarkan mendidih selama 10 minit.
2. Masukkan bawang besar, cendawan shiitake, lobak merah, dan kaki ayam. Biarkan mendidih lagi selama 10 minit.
3. Masukkan kentang dan perlahankan api. Renih antara 1-1 jam setengah.
4. Masukkan cendawan putih (white fungus) dan renih lagi antara 10-15 minit.
5. Perasakan denga serbuk Maggi Cukup Rasa.
6. Sedia untuk dihidangkan.